Autismul intre acceptare si ignorare!


SeintaRosmile_v5Copilul este cea mai mare bucurie pentru părinți. Zâmbetul unui copil poate însenina chiar și cea mai grea zi a unui părinte, iar jocul și vocea acestuia reprezintă un leac pentru cei care i-au dat viață. Totuși, ce e de făcut atunci când un copil nu poate zâmbi sau nu se poate bucura de frumusețile copilăriei?

Tulburările de spectru autist, cunoscute publicului larg sub numele de ”autism”, apar încă de la cele mai fragede vârste și se manifestă exact în acest sens. Deși această condiție nu poate fi prevenită, odată manifestată, efectele ei pot fi ameliorate prin metode de intervenție cât mai variate, care implică terapie prin artă, prin muzică sau prin activități fizice și mentale menite să sporească bunăstarea mintală, fizică, emoțională și socială a unei persoane.

Fundația RoSmile încearcă să își respecte motto-ul, ”Adună Zâmbete”, pentru a ajuta Asociația Curcubeul Autismului Prahova să promoveze conștientizarea opiniei publice asupra metodelor prin care se pot ameliora simptomele acestei tulburări comportamentale și integrarea în societate a persoanelor, în special a copiiilor, care suferă de autism.

Astfel Fundația RoSmile vă invită la conferința ”Autismul – între acceptare și negare”, ce va avea loc la pe 10 februarie la Ploiești, (Str. Democraţiei Nr.35,) la ora 14.00-16.00, Sala Consiliu CCD, organizată împreună cu Asociația Curcubeul Autismului Prahova, în parteneriat cu Inspectoratul Scolar Judeţean Prahova, Casa Corpului Didactic Prahova și cu Asociația pentru Intervenție Terapeutică în Autism.

Leave a Reply